Quelderduyn - Den Helder

Sportverlichting met internationale allure

Een basketbalarena die zich kan meten met de befaamde NBA. Zo bestempelen de bezoekers van de Den Helder Suns de nieuwe sportaccommodatie van de club. Hoogaerts Lichttechniek BV zorgde in opdracht van Helder Vastgoed BV voor professionele verlichting die niet alleen de sportprestaties bevordert, maar ook zorgt dat deze perfect in beeld gebracht kan worden.

De vereisten die Helder Vastgoed BV aan de verlichting voor Sport- en Evenementenhal Quelderduijn stelde toonden duidelijk de ambities die de nieuwe eigenaren voor de locatie hadden. Uiteraard moest alle verlichting in de verschillende zaaldelen voldoen aan de geldende normen voor sportverlichting en de NOC NSF-norm. Hiervoor werd in de basis gewerkt met balvaste lichtlijnen.

Voor de basketbalcourt van profclub de Den Helder Suns was het daarnaast belangrijk dat de verlichting voldeed aan de TLCI (Television Lighting Consistency Index) om een goede kleurweergave voor televisieopnamen te garanderen. Hiervoor werd de Martinihal in Groningen als inspiratiebron genomen. Na onderzoek op locatie resulteerde dit in een lichtkeuze met een TLCI >96 en 1500 Lux. Tevens is alle verlichting op aanvraag dimbaar (DALI) gemaakt én is de zaal voorzien van showverlichting voor een perfecte presentatie van het team.

Voor de momenten waarop er geen eredivisiebasketbal stelde Hoogaerts Lichttechniek ook een op maat gemaakt lichtplan voor de diverse velden op. Dit tot grote tevredenheid van zowel de opdrachtgever en installateur Taylor, als de sportclubs en hun toeschouwers.

Bent u ook op zoek naar passende verlichting voor uw (bedrijfs)ruimte? Hoogaerts Lichttechniek is graag uw partner voor verlichting op maat. Neem gerust vrijblijvend contact op met onze lichtspecialisten.

Quelderduyn - Den Helder foto 1