Teknoware

Hoogaerts Lichttechniek is exclusief importeur van Teknoware in Nederland sinds 2014.

Supercondensator

Teknoware is een Finse multinational welke is gespecialiseerd in bus- en treinverlichting en in noodverlichting. Op het gebied van bus- en treinverlichting is Teknoware wereldmarktleider. Op het gebied van noodverlichting hebben ze een zeer innovatief product ontwikkeld. Teknoware heeft een productlijn ontwikkeld genaamd ESCAP waarbij ze de batterij hebben vervangen door een zogeheten supercondensator. Hiermee zijn ze de eerste fabrikant die de supercondensator succesvol heeft toegepast in noodverlichting en hebben inmiddels al meer dan 20 jaar ervaring met de supercondensator techniek. De supercondensatoren hebben een verwachte levensduur van 15-17 jaar. Teknoware geeft  10 jaar fabrieksgarantie op de armaturen met ESCAP. Bij noodverlichtingsarmaturen die voorzien zijn van een batterij dient om de 3 a 4 jaar de batterij vervangen te worden omdat deze einde levensduur is. Hierdoor is de werking van het armatuur niet meer betrouwbaar. Dit is bij een supercondensator dus niet nodig. De ESCAP noodverlichting van Teknoware heeft minimaal de eerste 10 jaar GEEN onderhoud nodig.

Duurzame noodverlichting

Met het oog op circulariteit en milieuvriendelijkheid is de LED noodverlichting met supercondensator ideaal. In standaard decentrale noodverlichting zitten batterijen die allerlei giftige stoffen bevatten. De supercondensator heeft dat probleem niet omdat deze geheel elektronisch is. Contact Hoogaerts lichttechniek voor offertes, BIM files of advies over projectering.

Draadloze monitoring

Met het Aalto systeem kan er centraal draadloos worden gemonitord op een PC/tablet of een vaste wandunit. Dit is ideaal voor renovatie projecten omdat er geen extra bekabeling nodig is.