Veiligheid voor alles! Het Finse Teknoware is op het gebied van noodverlichting en signalering de absolute top, met hoogwaardige en vernieuwende oplossingen die bijdragen aan de veiligheid in en rond gebouwen. Het bedrijf is continu bezig met het ontwikkelen en verbeteren van producten. Hoogaerts Lichttechniek is sinds 2014 exclusief importeur van Teknoware voor Nederland.

Lange levensduur met supercondensator

Als het gaat om veiligheid is geen enkel risico geoorloofd. Teknoware begrijpt dat maar al te goed en ontwikkelde daarom de zeer innovatieve ESCAP productlijn voor noodverlichting. Hierbij is de batterij vervangen door een supercondensator, met een verwachte levensduur van 17 jaar. Ter vergelijking: bij armaturen met een gewone batterij moet deze elke 3 á 4 jaar vervangen worden. De werking ervan is bovendien aan het einde van de levensduur niet meer betrouwbaar, waardoor bij nood verlichting wellicht niet meer automatisch aan springt. ESCAP noodverlichting heeft daarentegen minimaal de eerste 12 jaar geen onderhoud nodig. Teknoware is hiermee de eerste fabrikant die supercondensatoren succesvol heeft toegepast in noodverlichting en geeft daarom zelfs 12 jaar fabrieksgarantie op armaturen met ESCAP.

Duurzame noodverlichting

Supercondensatoren bevatten, in tegenstelling tot decentrale noodverlichting werkend op batterijen, geen giftige stoffen en hoeven niet als chemisch afval te worden afgevoerd. Een supercondensator heeft dit probleem niet omdat deze geheel elektronisch is. Dit maakt de ESCAP noodverlichting milieuvriendelijk, circulair en duurzaam. Daarnaast voldoet de veiligheidsverlichting van Teknoware aan alle Europese eisen en richtlijnen voor veiligheid in openbare gebouwen en werkruimten.

Draadloze monitoring

De noodverlichtingsarmaturen van Teknoware kunnen draadloos en centraal worden gemonitord via het Aalto Control System. Elk individueel armatuur, zowel met ESCAP als op batterijen, kan op het systeem worden aangesloten zonder dat hiervoor extra bekabeling nodig is. Via een PC, tablet of vaste wandunit kunnen de armaturen (tot wel 800 stuks) vervolgens worden gemonitord.

Meer weten over noodverlichting, signalering of vluchtwegverlichting? Het team van Hoogaerts Lichttechniek vertelt u er graag meer over. Ook voor advies en integratie in bestaande bouw bent u bij ons aan het juiste adres.