Specialist in elektriciteit. Zo omschrijft het Finse Ensto zichzelf. Het bedrijf bestaat uit verschillende divisies, variërend van laadpalen voor elektrische auto’s tot bekabeling en stroomdistributie in gebouwen. En dus ook verlichting. Hele goede verlichting zelfs! Want juist de expertise die is opgedaan in andere sectoren wordt benut bij het maken van verlichtingsoplossingen.

Geavanceerde techniek

Het verlichtingsprogramma van Ensto Lighting is enorm breed, maar richt zich vooral op praktisch en comfortabel licht. Denk daarbij aan industriële toepassingen met robuuste armaturen met een hoge beschermingsgraad, maar ook aan verlichting voor kantoren, bedrijfspanden en appartementenblokken. Met de grote kennis die binnen het bedrijf vanuit andere sectoren aanwezig is worden vervolgens innovatieve en geavanceerde technische vindingen toegepast op de verlichtingsdivisie. Denk hierbij aan armaturen met geïntegreerde PIR-sensoren en dual white, tunable white of BI-power night dimming voor buitenverlichting. Nog een goed voorbeeld is Ensto SmartWay, een zelflerend draadloos netwerk en controlesysteem dat eenvoudig te installeren is en niet geprogrammeerd hoeft te worden (plug ’n play).

Duurzaam en verantwoord

Deze technische innovaties worden ook ingezet om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Dit is een thema dat bij Ensto hoog in het vaandel staat. Door zich te richten op energievoorziening via elektriciteit in plaats van minerale grondstoffen draagt het bedrijf bij aan vergrote duurzaamheid. Daarbij worden tijdens de eigen productieprocessen zo min mogelijk nieuwe grondstoffen gebruikt en zijn onder meer de armaturen in grote mate recyclebaar. 
Ook is er bij Ensto veel aandacht voor verantwoord ondernemen. BIM files te downloaden via deze link.

Hoogaerts Lichttechniek is al sinds 2006 exclusief importeur van Ensto in Nederland en kent het merk daarom als geen ander. Graag adviseren we over de mogelijkheden in armaturen en de beste verlichtingsoplossing voor uw project. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.