Nieuw licht voor gemeente Lingewaard

Nadat het gemeentehuis van Lingewaard in Gelderland bij een aanslag in augustus 2018 grotendeels verwoest werd, kwamen de reeds bestaande plannen voor een renovatie in een stroomversnelling. Het nieuwe gemeentehuis moest een gebouw worden dat volledig is aangepast aan de eisen van deze tijd met daar bij passende functionele en aangename verlichting . Een uitdaging die Hoogaerts Lichttechniek graag aanging.

Passende verlichtingsoplossing

De wensen van de gemeente waren duidelijk: flexibele werk- en aanlandplekken, een grote multifunctionele (vergader)zaal en verbetering van binnenklimaat en akoestiek. Dit alles werd door de adviseur vertaald naar een modern en open  ontwerp waarin ook licht een grote rol speelt, zowel functioneel als op esthetisch vlak. Hoogaerts Lichttechniek ging daarom aan de slag met verlichtingsoplossingen passend bij de gestelde eisen.

gemeentehuis Lingewaard
 

Veelheid aan armaturen

In het op 4 september 2020 geopende nieuwe gemeentehuis werden door ons ruim 1000 LED armaturen verwerkt. Door goed te kijken naar de functie en vormgeving van de verschillende ruimtes werden armaturen gekozen die deze beide eigenschappen versterken. In een aantal gevallen was daarvoor maatwerk vereist.
Uiteindelijk maakten we hiervoor gebruik van armaturen van onder meer ClimarTulux en Lenneper.

Centrale monitoring noodverlichting

Hoogaerts Lichttechniek verzorgde voor het nieuwe gemeentehuis ook de zo essentiële noodverlichting. Hiervoor is gebruik gemaakt van armaturen van Teknoware  met Aalto. Deze centrale monitoring zorgt ervoor dat de noodverlichting te allen tijde makkelijk gecheckt kan worden en eventuele storingen direct worden opgemerkt. Zo zijn zowel veiligheid als betrouwbaarheid gewaarborgd.

Uitnodigend en warm

Het resultaat is een gebouw met een warm karakter, een uitnodigende uitstraling voor bezoekers en een prettige werkomgeving voor de ambtenaren en raadsleden. Hieronder is een mooie impressie van het nieuwe gemeentehuis te bekijken.

Meer weten over lichtontwerp en -advies of benieuwd naar wat Hoogaerts Lichttechniek voor uw onderneming kan doen? Neem vrijblijvend contact met ons op!