Winkler Prins - Veendam

Scholengemeenschap Winkler Prins speelt met licht

Openbare Scholengemeenschap Winkler Prins heeft de afgelopen tijd flink ingezet op modernisering. Onderdeel hiervan is de nieuwbouw van twee schoolgebouwen op de onderwijscampus, met onder meer een Leer- en Sportpark waar ook verenigingen gebruik van kunnen maken. Voor de verlichting van deze moderne schoolgebouwen werd Hoogaerts Lichttechniek benaderd. Wij bedachten een speelse lichtoplossing die perfect past bij de functie van de gebouwen en de doelgroep.

Modern en duurzaam Bij de nieuwbouw van de scholengemeenschap waren een aantal zaken van belang. Omdat Veendam gelegen is in het hoge noorden moesten de gebouwen licht en schokbestendig zijn met het oog op eventuele aardbevingen. Daarnaast zijn deze multifunctioneel en dienen ze aan te sluiten bij de jonge doelgroep. Dit resulteerde in moderne panden die niet alleen licht in constructie zijn, maar ook in indeling van ruimtes. Duurzaamheid speelde hierbij een grote rol: de nieuwbouw is gasloos en vrijwel energieneutraal.

Speels lijnenspel Hoogaerts Lichttechniek kreeg de opdracht deze gebouwen op passende wijze te voorzien van armaturen die de identiteit en functionaliteit zouden benadrukken. De keuze van de opdrachtgever viel daarbij op de exclusieve T-BAR LED armaturen van het Amerikaanse JLC-Tech. Door de unieke technologie van de T-BAR kunnen de armaturen naadloos als dragend tussenprofiel in systeemplafonds worden geïntegreerd. Zo krijgt de verlichting een dubbele functie en kan een speels lijnenspel worden gecreëerd. Dit past perfect bij de doelgroep, draagt bij aan de lichte constructie van de gebouwen én zorgt bovendien voor energiezuinige verlichting. Een unieke oplossing voor een uniek project!

Ontdek de veelzijdigheid De T-BAR LED armaturen behoren tot het vaste aanbod van Hoogaerts Lichttechniek. Door hun veelzijdigheid zijn ze op talloze manieren toe te passen en kunnen ze onder meer worden toegepast in systeemplafonds van populaire kwaliteitsmerken als Armstrong, Rockfon, Owa en Ecophon. De armaturen zijn leverbaar in diverse lengtes voor verschillende modules, in meerdere lichtkleuren en in dimbare varianten. Onze verlichtingsspecialisten geven u graag advies over de mogelijkheden en functionaliteiten.

Winkler Prins - Veendam foto 1 Winkler Prins - Veendam foto 2 Winkler Prins - Veendam foto 3 Winkler Prins - Veendam foto 4