Novelties: nieuwe dimensies in urban lighting

 

Straatverlichting voor omgevingen waarin mensen belangrijker zijn dan dingen. Gericht op comfort, veiligheid en sociale interactie.
Met respect voor de omgeving en voorzien van alle technische gemakken waar onze moderne samenleving om vraagt. En bovenal: buitengewoon stijlvol.
Dat zijn de novelties van Cariboni.

POLI - WARM TIJDLOOS DESIGN

Poli blinkt uit in design en optimale lichtkwaliteit. De optie om het armatuur te voorzien van design kappen in passende kleuren zorgt niet alleen voor een verfraaing van het straatbeeld, maar ook voor zacht en indirect stralend licht zonder dat dit afbreuk doet aan het gevoel van veiligheid.

Het armatuur kan worden voorzien van sensoren en draadloze communicatiemiddelen voor volledige integratie van Internet of Things op stedelijke schaal (Zhaga Book 18 ready). Dit maakt onder andere aansturing en bijsturing op afstand mogelijk waardoor continu kan worden ingespeeld op wisselende (weers- en seizoens)omstandigheden. 

Poli is verkrijgbaar in neutral white (4000K), warm white (3000K) en ultra-warm white (2200K). Dat laatste is met name geschikt voor historische stadscentra: het haast amberkleurige licht lijkt op dat van ouderwetse natriumstraatverlichting en zorgt voor een warme uitstraling maar met een hogere CRI (CRI 70).

 

Dual: slimme allemansvriend

Een design, twee verschillende looks. Dual is een paaltoparmatuur dat zowel in het midden kan worden bevestigd als decentraal, zoals een klassieke straatlantaarn. Omdat de armatuur direct op de paal wordt gemonteerd wordt het licht direct en gelijkmatig gedistribueerd, zonder schaduwlijnen

De talloze opties voor het aanpassen van de lichtstroom, de mogelijkheid tot bediening op afstand en de optionele integratie van sensoren (IoT) zorgen voor een maximale vermindering van het energieverbruik en maken onderhoud een stuk eenvoudiger.


De vloeiende lijnen in het ontwerp verzachten het moderne design, waardoor Dual voor vrijwel elke omgeving een passende verlichtingsoplossing is. Dual is duurzaam, robuust en gecertificeerd als IP66 en IK08. Alle onderdelen zijn recyclebaar en kunnen makkelijk gescheiden worden.

Sigma: klassieker in een nieuw jasje

De Sigma-lijn is al jarenlang een populaire range voor buitenverlichting, met onder meer design floodlights en de Sigma Pole. Maar het moderne, ronde ontwerp leent zich ook uitstekend voor betrouwbare en elegante straatverlichting: Sigma Street. De verschillende bevestigingswijzen en optische mogelijkheden zijn prima te combineren in het straatbeeld, waardoor Sigma voor vele toepassingen in stedelijke omgevingen kan worden ingezet.

Sigma Street is verkrijgbaar in neutral white (4000K), warm white (3000K) en ultra-warm white (2200K). Dat laatste is met name geschikt voor historische stadscentra: het haast amberkleurige licht lijkt op dat van ouderwetse natriumstraatverlichting en zorgt voor een warme uitstraling maar met een hogere CRI (CRI 70).

 
 

Al deze innovaties van Cariboni voldoen uiteraard aan de eisen die horen bij armaturen voor straatverlichting. Door onder meer gebruik te maken van robuust aluminium met 16-laags poedercoating en gehard glas zijn alle modellen duurzaam en toekomstbestendig.

Als exclusief importeur van Cariboni Nederland kunnen onze verlichtingsexperts u alles vertellen over de toepassingen en opties voor uw situatie. Neem hierover vrijblijvend contact met ons op.